Africhten

Als u niet de ervaring of mogelijkheid heeft om uw paard zadelmak te maken of door te trainen, kunt u ons inschakelen. Wij maken uw paard zadelmak of trainen uw paard op een vertrouwde en rustige manier.

Wij beleren uw paard en besteden indien u dat wenst veel tijd in het doorrijden van uw paard.  Tijdens deze trainingsweken geven wij u ook de kans om onder begeleiding de vorderingen van uw getrainde paard te voelen. We begeleiden u daarin tot u een vertrouwd gevoel heeft.

Het proces van zadelmak maken

Als de paarden de eerste week gewend zijn aan deken, wassen en omgang met mensen, beginnen we het werk altijd aan de longeerlijn. Eerst leren ze de ronde linksom en rechtsom lopen aan het halster. Al vrij snel gaat dan het hoofdstel om en een singel zodat ze de druk om de buik voelen. Als ze dit accepteren doen we er een bijzet aan en een zadel. Hierdoor kennen ze straks het gevoel van de hand en door de los hangende beugels wennen ze aan de plaats waar je been gaat geven. Dit alles gaat in een tijdsbestek van 1 a 2 weken het ligt aan het paard hoe snel we verder gaan. Als ze dit allemaal ontspannen doen en op commando de gangen aannemen dan zijn we toe aan de volgende stap. We gaan vervolgens met voet in beugel en hangend op het zadel kijken of het paard ontspannen blijft met het gewicht van de ruiter. Als ook dit goed gaat belonen we hem op zijn hals en rechts van zijn lijf waar je been straks ligt. Daarna gaan we zitten en beweegt de ruiter alsof je lichtrijd, dan kun je zien of het paard ook de beweging van de ruiter accepteert. Na dit alles ik het werk voor vandaag klaar en kun je de volgende dag weer een stapje verder. Dan herhalen we alles en als we dan weer zitten gaan we rondjes naar links en rechts stappen om te zien of het paard ontspannen beweegt als je erop zit.  We  stappen een aantal keer achter elkaar op en af zodat dit normaal is voor het paard. De volgende stap is aan de longeerlijn rijden. En als dat braaf gaat dan gaan we in de grote bak rijden. Dan kun je namelijk het paard beter rechtrichten, laten reageren op het beengeven en het sturen aanleren.

Training van het gevorderde paard

Het is ook mogelijk om een paard bij ons in training te zetten:

  • doortrainen
  • corrigeren
  • wedstrijd/keuring/ibop
  • tijdens vakantie/zwangerschap
  • verkoop

Belangrijk in de training vinden wij afwisseling, van dressuurtraining onder het zadel tot aan de longe, maar ook balkjeswerk en springtraining worden meegenomen. Daarnaast proberen we ook naar buiten te gaan, het Duitse bos is een ideale plek om te gaan uitrijden. We beschikken over een stapmolen en de paarden komen dagelijks buiten, zomers in de wei en ’s winters in de paddocks.

In de training streven wij er na dat de paarden het werk leuk vinden. Vanuit een juiste basis van vertrouwen en ontspanning kunnen zij de gevraagde oefeningen uitvoeren.

Geef een reactie