Winterse wedstrijd

Dit weekend was er een selectiewedstrijd in Helden. Vanaf vrijdagmorgen lag er een dik pak sneeuw, wat altijd enigzinds behelpen is met de paarden.

Zaterdagavond had ik wedstrijd ingeschreven met Westlife en we besloten om toch te gaan, ondanks dat we vrijdag niet konden trainen. Dit was te merken, Westlife was fris en  niet overal bij de les. Helaas moest ik dit weekend ook nog mijn vaste groom missen, deze werd wel uitstekend vervangen door mijn broertje en aanhang, maar hierdoor reed ik de proef wel uit mijn hoofd, even wennen!

In deze proef zaten een paar hele goede stukken, maar er zaten ook stukken in die door een combinatie van frisheid en een dag niet trainen niet helemaal uit de verf kwamen. Zo schoot hij even weg toen hij schrok van een deur, ging een wissel de mist in en kwam er teveel spanning om de hoek kijken in de stapreprise. Mooie punten uit deze proef waren de travers en de appuyementen in zowel draf als galop. Plusplunt was zeer zeker ook de mooie voorwaartse drang. Wanneer die 3-en weer gewoon voldoendes worden, zitten we gewoon op de lijn waar we al zaten.