Trainen bij Jenny Schreven

Met Westlife heb ik les van Jenny Schreven uit Weert. Gisteren was het weer zover en gingen we weer eens naar de les toe om te kijken of we vooruitgang hebben geboekt en aan welke punten we nog verder moeten schaven om het geheel nog beter te krijgen.

Eigenlijk staat de gehele les in het teken van de basis, goed losmaken, reactie op het been, niet achter het been kruipen en reactie op ophoudingen .Westlife pakt dit werkt erg goed aan. Van daaruit werken we dan verder naar oefeningen toe. Punten die we er deze keer uitgepakt hebben zijn de wissels, doel is om deze simpel met de schoft omhoog en recht te laten springen. Hij moet dus eerst correct rechtgesteld zijn, makkelijk buigen, verzamelen en in de wissel naar voren springen.

Een ander aandachtspunt is de stap, Westlife moet netjes aan het bit van achter naar voren blijven stappen. In de keertwendingen moet hij continu reactie naar voren geven wanneer ik been geef. Met name in de proef vergt dit nog wat overtuiging.

Wat we als laatste in de les hebben meegepakt is het begin van de halve pirouettes  dat betekent werken op de grote volte en de achterhand naar binnen zetten zonder verlies van takt, ritme en buiging. Westlife pakte dit uitstekend aan!

Hierbij een kort filmpje om een impressie te geven van onze training:

http://www.youtube.com/watch?v=gZNHUnVvjEI