Maandelijks archief: december 2013

Hengstenkeuring KWPN

Afgelopen donderdag kwam onze hengst Goldpoint (v. Westpoint) voor de KWPN hengstenkeuring. Helaas was hij niet helemaal fit en daardoor liet hij zich niet zien. Ook dat hoort erbij. Goldpoint is mee naar huis gekomen en zal samen met Gliremo (v. San Remo) gecastreerd worden, waarna ze in de loop van het jaar zadelmak gemaakt worden.

Op de subtopwedstrijd in Reuver, bleven Westlife en ik steken in wat spanning, heel jammer, met losrijden stond hij er erg fijn aan!

20131216-233119.jpg

20131216-233126.jpg

Westlife op sjiek in de training

Van de concoursen heb ik regelmatig filmpjes, die tot in den treure worden bekeken, maar van de training heb ik er helaas nauwelijks. En juist daar valt ook winst te behalen.

We trainen vooral op het basiswerk, zowel in de bak als in het bos. En de laatste weken heeft het accent wat meer gelegen op de series in galop en de pirouttes.

Voor vandaag had ik hem eens in het wit gestoken, dat doen we eigenlijk nooit. Helaas werd ’t al snel te donker voor foto’s. Voor het filmpje heb ik gericht wat oefeningen gereden, om gevoel en beeld weer te matchen en daar aan te kunnen werken. Maar hierbij het filmpje:Training Westlife

20131203-085900.jpg

Subtop Liempde

Op de subtop wedstrijd in Liempde stond Westlife er al beter aan als de eerste keer. Voor mijn gevoel kon ik er nu veel beter aan blijven rijden in de proef. Jammer waren de 0-en voor een niet-getoonde oefening en de mindere punten voor een serie om de 3, waar een serie om de 4 gevraagd wordt. Punten die we niet kunnen missen, en die de score nu nog erg drukken. Volgende x zelf nog scherper de proef ingaan.