Maandelijks archief: juli 2013

Prijs in Heibloem

Ch Heibloem had de organisatie van hun concours weer top in orde. Met Westlife kwam ik aan start in de klasse ZZ-licht.

De eerste proef konden we al mooi gesloten rijden, waarbij de galopwissels goed waren en de stapreprise erg goed lukte, met allemaal 7ens. De tweede proef konden we het geheel iets minder gesloten houden, maar wel makkelijk door de proef heen rijden

Proef 1 leverde ons 64% en een ex-aequo 3e prijs op, terwijl proef 2 nog goed was voor 61%.

filmpje proef 1

filmpje proef 2

Zildonja wordt STER

Vandaag werd onze merrie Zildonja (v. Obelisk) middels een thuiskeuring gekeurd. Ze werd hiervoor op haar exterieur beoordeeld. Haar punten voor beweging heeft zij reeds gehaald middels de IBOP.

De inspecteur gaf haar 75 pnt voor exterieur en daarmee kreeg ze het STER predicaat. Hiermee heeft zij nu de predicaten, ster, sport drs, ibop drs en prok.

20130710-234451.jpg

Hengsten PROK gekeurd

Vorige week werden onze 2,5 jarige hengsten röntgenlogisch gekeurd voor de sport met het oog op de toekomst. Beide hengsten Goldpoint (v. Westpoint) en Gliremo (v. San Remo) werden 100% goedgekeurd. En voor beide kan ook een PROK predicaat aangevraagd worden.

20130710-124741.jpg

Laatste wedstrijden

Na de laatste wedstrijd in Baarlo, zijn we ook nog van start gegaan op de wedstrijden in Laar en Nederweert in de klasse ZZ-licht. In de week voorafgaande aan Laar hadden we nog stevig getraind in de les en voelde het weer helemaal fijn aan. Ondanks de stevige wind stond Westlife heel fijn aan de hulpen en reden we een mooie voorwaartse proef die door de jury minder mooi werd beoordeeld.

In de week daaropvolgend reden we de wedstrijd in Nederweert. Door een proef te rijden met sterke onderdelen, waarbij de pirouttes goed werden uitgevoerd, scoorden we een mooi percentage van 62%. Dit proberen we door thuis goed te trainen in de volgende wedstrijden nog verder uit te bouwen.