Maandelijks archief: mei 2013

ZZ-licht debuut in Baarlo

Op de selectiewedstrijd in Baarlo reden we onze eerste ZZ-licht wedstrijd. Hoewel we aan het einde van de dag moesten rijden was het nog steeds erg warm. Ik kon merken dat dit ook zijn weerslag had op Westlife, hij begon heel fijn aan het losrijden en was goed bij de les, dit konden we echter niet vasthouden richting de proeven. Waardoor deze nog niet geheel naar wens verliepen. Zo bevestigd als de wissels en de halve piroutte thuis zijn kunnen we nog niet helemaal laten zien op concours, maar het feit dat hij wel fijn bleef aanpakken op mijn beenhulp was zeker positief. Enkele mooie foto’s gemaakt door www.foto4u.nl

3 7

Clinic bij John Swaab

De laatste Queensday besloten wij om in een clinic mee te rijden bij John Swaab en Pieteke de Reus (http://www.opleidingsinstituutderieterhof.nl/). John Swaab heeft in vier disciplines van de paardensport op internationaal niveau met succes bedreven, te weten als jockey in de rensport, als pikeur/trainer en rijder in de drafsport (een paar honderd overwinningen op de sulky), internationaal als springruiter en als dressuurkampioen van Nederland deelnemer aan de Olympische Spelen van München in 1972. Sinds 1,5 jaar wonen zij in Limburg en daarom was het nu haalbaar om daar eens te gaan leren en luisteren.

De inleiding bestond uit een stuk theorie, waarna voorbeelden werden gegeven met oud GP paard Lumiere aan de longe. Ik had de eer om ook even zitles te mogen volgen op Lumiere, wat zag dat paard er voor zijn leeftijd nog goed en imposant uit. Het was heel leerzaam om te voelen op welke minimale hulpen dit paard reageert. Daarna was het de beurt aan ons ruiters om onze eigen paarden te zadelen. Westlife en ik reden mee in de laatste groep. Ik werd getriggerd om echt puur op gevoel te rijden, dus omhoog kijken en alleen maar voelen wat er onder je gebeurt. Halve ophoudingen rijden met mijn zit lukten ook erg goed. Hoewel we zeker nog genoeg leerpunten hebben kregen zowel Westlife als ik complimenten mee naar huis. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen, want we steken er samen veel tijd en werk in om steeds maar weer te verbeteren.

Fotograve Lianne Peters maakt enkele schitterende foto’s van Westlife.

IMG_8073 IMG_8075 IMG_8149 IMG_8182 485475_620038428026243_1616152523_n

Zildonja in de Hoefslag

In het fokkerijnummer van de Hoefslag stond een artikel over onze merrie Zildonja (v. Obelisk). Momenteel is zij drachtig van de hengst Charmeur.

Voor het artikel in de Hoefslag werd zij beoordeeld door Cor Loeffen en Karin Retera, twee deskundingen op o.a. het gebied van fokkerij. Zij benoemden de sterke en minder sterke punten van deze merrie. Hierop werd een advies gegeven voor een passende hengstenkeuze voor dit jaar. Wat zij in ieder geval adviseerden was om het bloed 1 van de ‘grote vijf’ weer in te brengen. Daarom werd de hengst Johnson geadviseerd, die momenteel erg succesvol is onder Hans Peter Minderhoud.

Zildonjahoefslag

De eerste buitenwedstrijden

April is alweer voorbij en ook wij hebben de eerste buitenwedstrijden gereden. Onze eerste wedstrijd was in Maasbree, waar het zoals altijd druk is (met veel frisse paarden ;-)). Westlife moest weer even wennen aan de buitenwedstrijden en had teveel spanning om een echt fijne proef te lopen. Later deze maand reden we op de kleinere wedstrijd in Asten-Heusden mee, het fijne is dat je hier op zand kunt starten. Westlife had erg veel energie, wat Stephanie in goede banen moest leiden door constant alert te zijn. Hoewel de proeven nog niet foutloos waren, straalde de energie er wel vanaf. En werden er verschillende 8-en gescoord, o.a. op wissels en overgangen.

Op de wedstrijd in Maasbree werden er foto’s gemaakt door www.foto4u.nl