Maandelijks archief: maart 2013

Succes in Overasselt

Was het de vorige wedstrijd nog sneeuw, nu regende het de hele dag door. Dus waren we blij dat we nu nog even indoor konden starten. Deze keer gingen we naar Overasselt, sinds dit seizoen is hier de mogelijkheid om Z te kunnen starten. Deze mooie accommodatie is dan ook absoluut een aanrader om naar toe te gaan.

Vandaag wilden we wat dingetjes uitproberen met Westlife om zo nog meer te kunnen verbeteren in het Z2. Ik besloot daarom om voor het eerst sinds ruim een jaar met stang&trens te gaan starten *thuis trainen we hier wel mee*. Hij voelde hiermee super aan, was super te schakelen en heel fijn in de hand. Totdat hij zich,uiteraard net voor de proef, op de tong beet. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren, maar het kwam op niet zo’n handig moment. Ik besloot op dat moment om toch maar van hoofdstel te wisselen voor de zekerheid.

Gelukkig bleef Westlife evengoed heel fijn eraan staan en konden we vloeiend de eerste proef rijden. Het voelde deze keer heel simpel en makkelijk aan. Chapeau voor Westlife dus. Tussen de eerste proef en de tweede proef liet ik hem aan de lange teugel stappen om van daaruit direct de ring in te rijden. Dit was niet zo’n goed idee, hij miste daardoor net de juiste aanspanning, waardoor de proef toch wat minder ging als de eerste.

Voor de eerste proef kregen we 64,1% en hiermee wonnen we een mooie 2e prijs. De tweede proef leverde helaas net geen winstpunt op, dit had in mijn ogen best gemogen, maar wel een 3e prijs.

Op bezoek bij de boys

Vandaag gingen we even babyknuffelen. Hoewel onze stoere hengsten, die dit jaar twee jaar worden niet bepaald baby’s meer te noemen zijn. Beide zijn zich mooi aan het ontwikkelen en worden graag aangehaald.deze zomer komen ze naar huis en komen ze hier in de wei te staan, om ze nog wat meer handmak te maken.

Gliremo Goldpoint2 Goldpoint Gliremo2