Maandelijks archief: februari 2013

Paardrijles op een Z-paard, nu mogelijk!

Heb jij altijd al paardrijles willen volgen, maar heb je nog niet de geschikte locatie die bij jou past gevonden?

Misschien kunnen wij jou iets passends bieden. Aangeboden:

Gecoached worden in het rijden om een goede basis als ruiter op te bouwen op een paard dat op Z-niveau loopt. Dat is hier mogelijk. Omdat de basis van het paardrijden begint met een ruiter die in balans zit, beginnen we met zitles aan de longe. Om daarna het paardrijden steeds verder uit te bouwen.

Hier betekent paardrijden, niet alleen maar een uurtje komen rijden. Nee, een paard rijden daar hoort meer bij. Ook de verzorging en het contact maken met het paard is iets wat veel mensen zeer prettig vinden en wat ook een absolute meerwaarde geeft.

Doel is om u kennis te laten met de paardensport en indien gewenst te begeleiden naar de aanschaf van een eigen paard.

U wordt gecoached door een Z2 dressuur amazone in een 20×60 buitenrijbaan. Locatie: Belfeld

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Leeftijd vanaf 16 jaar. Reageer snel voor meer informatie.

Tweede prijs in Uden

Ondanks het winterse weer vertrokken we toch naar de wedstrijd in Uden, de wegen waren dan ook prima begaanbaar. Manege Olympic in Uden beschikt over drie fantastische rijhallen, waar het gewoon dus ook fijn is om aan de start te verschijnen.

Westlife was met losrijden erg fris, dit is meestal wel fijn. We kregen even te maken met spanning toen andere paarden wat gespannen reageerden. Dit namen we een klein beetje mee de ring in, waardoor het geheel toch minder vloeiend en makkelijk aanvoelde als op de kampioenschappen. Met name de stap verdiend op zo’n momenten de aandacht. En hoewel Westlife de wissels prima beheerst, lukken deze in de proef op zo’n momenten nog niet constant genoeg.

Voor de eerste proef kregen we 60,8%, voor mijn gevoel hadden hier best nog een paar puntjes bijgemogen. De tweede proef scoorden we wel iets hoger met bijna 63%, wat ook klopte bij mijn gevoel, hiermee wonnen we nog een tweede prijs.

Hoefslag fokadvies met Zildonja

Begin februari kon men zich opgeven bij het maandblad de Hoefslag om deel te nemen aan het fokadvies. Twee deskundigen van het KWPN, in dit geval Karin Retera en Cor Loeffen, beoordeelden de merrie op exterieur en beweging. Daarna werden ook de wensen van ons als eigenaar besproken en hieruit volgde een passend fokadvies.

Het was zeer interessant om alle exterieurkenmerken benoemt te krijgen en te luisteren naar het advies van deze adviseurs. In het fokkerijnummer zal een artikel over onze merrie Zildonja (v. Obelisk) staan, waarin ook het fokadvies voor deze merrie zal staan. Nieuwsgierig? Nog even wachten.

Tijdens het advies werden er ook foto’s gemaakt door fotograaf Remco Veurink.

Super gereden op de Limburgse Kampioenschappen

Afgelopen weekend werden de Limburgse Kampioenschappen voor paarden in alle klasses en de hoogste pony klasses verreden op de locatie manege Daaldershof in Oirsbeek. Wij waren hier nog nooit eerder geweest, en hoewel het parkeren wat krap was, had de organisaties alles prima voor elkaar!

Stephanie kwam met met Westlife in de klasse Z2 paarden aan start. Zij mochten vroeg in de rubriek, als tweede, de baan binnenrijden. Het hele indoorseizoen wisten zij redelijk constante prestaties neer te zetten. Stephanie en Westlife lieten zich goed zien in de proef die werd beoordeeld door maar liefst drie juryleden. Alleen in de twee hoogste klasses (Z2 en ZZ-licht) werd naast de normale proef een finale proef in de vorm van een kür op muziek gevraagd, hierin mochten enkel de beste 4 combinaties van start. Helaas voor Stephanie kwamen zij net 2 puntjes te kort om bij de beste 4 te eindigen, desalniettemin waren zij heel tevreden met een 5e plaat, in dit sterke deelnemersveld, met een totaal aantal van 663 punten. (65%)

Stephanie feliciteert de kampioen in de klasse Z2 (tevens kampioen in het Z1) Zinzi Aegten met haar paard Power Star.

Helaas is er geen foto of filmmateriaal beschikbaar

Stallen vrij

Op dit moment hebben wij enkele stallen vrij, daarom zoeken wij:

* trainingspaarden of pony’s:
Wilt u uw paard laten doortrainen, of bent u zelf niet in staat om hem nu te trainen. Dan kan Stephanie dit voor u oppakken. Eventueel ook de mogelijkheid om uw paard op wedstrijd uit te brengen

Voor paarden vanaf Z-niveau (ook als ze voor de verkoop bestemd zijn) kunnen we aparte afspraken maken.

* paarden of pony’s voor de verkoop:
Op dit moment vraagt de markt met name om brave fijn doorgereden allround paarden en pony’s. U heeft zelf geen tijd en wellicht zin om de verkoop op te pakken. Stephanie kan alles voor u oppakken, vanaf de training, het verkoopproces en het voorrijden. U wilt liever ook zelf nog iets in de hand houden, ook geen probleem.

* tijdelijke stalling:
Stel uw paard heeft een blessure en moet een tijdje op rust, of heeft intensieve verzorging nodig. Dan kunt u uw paard hier met een gerust hart neerzetten, Stephanie kan dan de dagelijkse, wellicht intensieve, verzorging op zich nemen. Ook is het mogelijk om uw paard hier te stallen en desgewenst te laten trainen als u op vakantie bent.

Onze stal beschikt over een goed gedraineerde buitenbaan van 20×60, voldoende mogelijkheden voor weidegang (de paarden staan hier allemaal elke dag buiten), twee paddocks en ligt pal naast de uitgestrekte Duitse bossen. Stephanie rijdt zelf Z2 dressuur en heeft al veel verschillende (jonge) paarden onder het zadel gehad.

Belle en Chanelle zoeken een huisje

Belle en Chanelle (formaat shetlander) zoeken een warm huisje. Deze twee bonte merrie vriendinnetjes zijn 7 jaar (met Franse papieren) en 4 jaar (dochter van de andere en zonder papieren). Ze mogen beide gratis weg, omdat het weiland waar ze nu staan verkocht wordt en ze daar (helaas) niet meer kunnen blijven. Het doet de eigenaren pijn om ze weg te doen en voor een goed tehuis, waar ze samen naartoe kunnen mogen ze gratis opgehaald worden.

Voor meer informatie of foto’s stuur even een berichtje naar info@stephaniekox.nl