Maandelijks archief: januari 2013

Starttijden bekend

De starttijden voor de Limburgse Kampioenschappen indoor 2013 zijn bekend. Westlife en ik kregen net als vorig jaar bij de indoorkampioenschappen startplek nummer 2 (vorig jaar viel nummer 1 ook nog eens uit). Hopelijk brengt het ons dit jaar meer geluk!

Voor wie wil komen kijken de klasse Z2 start om 12.00 uur op zondag 3 februari. De locatie is ruitersport centrum “Daalderhof” te Oirsbeek. Startlijsten en andere informatie zijn hier te vinden.

Lid geworden van het KWPN

Vanaf 2013 zijn we ook lid geworden van het KWPN stamboek, dit is nodig omdat onze merrie Zildonja haar eerste veulen in juni verwacht. Wij willen dit veulen natuurlijk ook graag inschrijven bij het KWPN. Hierdoor ontvangen we nu ook het blad ‘In de Strengen’.

Direct in de eerste editie die wij ontvingen stond een leuk artikel over de Fokkers van het Jaar , familie Radstake. Onze Westlife is ook door hun gefokt en de merriestam waar Westlife ook vanaf stamt komt ook naar voren in het artikel. Zie foto.

 

Fokmerrie gekocht

Eind oktober hebben we een fokmerrie gekocht. Deze 9-jarige merrie heet Zildonja en is een Obelisk x keur pres pref v. Daimler x keur pref v. Duc de Normandië. Zildonja zelf is in het stamboek opgenomen en heet het prok en prestatie predicaat, daarnaast is zij ZZ-licht gestart. Op dit moment is ze drachtig van de hengst Charmeur (v. Florencio) die momenteel zeer succesvol is onder Emmelie Scholtens.

 

 

Geselecteerd voor de Limburgse Kampioenschappen

En ook deze keer is het ons weer gelukt om ons te selecteren voor de Limburgse Kampioenschappen. Deze worden dit jaar verreden op 1,2,3 februari in de manege in Oirsbeek.

Westlife en ik wisten ons als 6e (gedeelde 5e) te selecteren in de klasse Z2 dressuur. In totaal zullen er 16 combinaties van start gaan op de kampioenschappen. Waarbij eerst de individuele proef gereden dient te worden en daarna mogen de beste 25% een kür op muziek rijden als finale proef.

We gaan nu nog even rustig door trainen en vantevoren zeker nog naar de les bij Jenny Schreven, zodat we op de kampioenschappen ons beste beentje voor kunnen zetten!

De beste wensen voor 2013!

2012 was voor ons ook weer een jaar om niet te vergeten! Aan het begin van het jaar kwamen Westlife en ik weer aan start op de Limburgse Kampioenschappen in de klasse Z1.  Vlak daarna reden we een ontzettende leuke en leerzame clinic van Jenny Schreven.

Op sportief vlak kwamen de wedstrijden even op een lager pitje te staan in de zomerperiode, dat was jammer, maar thuis ging de verbouwing aan onze droomboerderij stug door. Maar op 1 november konden we wel zeggen dat ons huis zowel boven als beneden grotendeels klaar is en dat we ons nu lekker bezig kunnen houden met de inrichting.

In de zomerperiode bleven we natuurlijk wel gewoon door trainen, zodat we in het indoorseizoen weer fris van start konden gaan.  Ik besloot om Westlife in de klasse Z2 te starten, thuis lukten de wissels goed en hij leek er klaar voor te zijn. En dit is in niks tegenvallen want we gingen goed van start in deze klasse, waarin we al enkele winstpunten en prijzen wisten te behalen. Op naar de kampioenschappen!

Stukje bij beetje zijn er ook verschillende dingen bijgekomen bij de paardenstallen en alles daaromheen. Het fijnste is natuurlijk om een rijbak te hebben die zeer goed draineert, mooi is afgewerkt met een hekwerk en een beukenhaag en niet onbelangrijk ook verlicht is met deze donkere dagen.

Maar het mooiste cadeautje van 2012 wil ik zeker niet vergeten: onze Floyd. Inmiddels alweer een puber ridgeback pup van 9 maanden.