Maandelijks archief: december 2012

De rijbak is compleet

Yes, ondanks de overvloedige regen de afgelopen weken, kunnen wij gewoon rijden thuis. De rijbak draineert meer dan uitstekend en hier houden we in ieder geval droge voetjes (itt de weilanden en paddocks). Verder hebben we er een aantal weken geleden vlokken in gedaan, waardoor de stabiliteit is verbeterd. En de mooie beukenhaag in wording is aangeplant, waardoor het dadelijk in de lente al direct een stuk groener uit zal zien. Last but not least hebben we ook nog gezorgd voor verlichting, waarbij de hele rijbaan van 20×60 verlicht is, heerlijk!

 

Laatste selectiewedstrijd

Vlak voor de Kerstdagen werd de laatste selectiewedstrijd van dit indoorseizoen verreden in Reuver. Gelukkig hadden we geen last meer van het weer en konden we thuis normaal trainen. Helaas moest ik wel mijn eigen groom weer missen en hadden we weer het geluk om als eerste van start te mogen (dat is ons al 2x  gelukt in de selecties ;-)). Ondanks dat, deed Westlife het goed. Hij was goed voorwaarts, en pakte op het juiste moment aan. Hij mag nog lichtvoetiger blijven in de proef zelf. En de stapreprise blijft om aandacht vragen. Van jurylid Jan Peeters kregen we bijna 64% en hiermee wonnen we een 4e prijs. Het is nog even afwachten of onze resultaten voldoende zijn om te mogen starten op de Limburgse Kampioenschappen.

Winterse sfeerbeelden

Hoewel de sneeuw niet praktisch is, levert het absoluut prachtige beelden op van de rijbak, de weilanden, de stallen, de paarden en natuurlijk van Floyd die de sneeuw geweldig vind.

 

Winterse wedstrijd

Dit weekend was er een selectiewedstrijd in Helden. Vanaf vrijdagmorgen lag er een dik pak sneeuw, wat altijd enigzinds behelpen is met de paarden.

Zaterdagavond had ik wedstrijd ingeschreven met Westlife en we besloten om toch te gaan, ondanks dat we vrijdag niet konden trainen. Dit was te merken, Westlife was fris en  niet overal bij de les. Helaas moest ik dit weekend ook nog mijn vaste groom missen, deze werd wel uitstekend vervangen door mijn broertje en aanhang, maar hierdoor reed ik de proef wel uit mijn hoofd, even wennen!

In deze proef zaten een paar hele goede stukken, maar er zaten ook stukken in die door een combinatie van frisheid en een dag niet trainen niet helemaal uit de verf kwamen. Zo schoot hij even weg toen hij schrok van een deur, ging een wissel de mist in en kwam er teveel spanning om de hoek kijken in de stapreprise. Mooie punten uit deze proef waren de travers en de appuyementen in zowel draf als galop. Plusplunt was zeer zeker ook de mooie voorwaartse drang. Wanneer die 3-en weer gewoon voldoendes worden, zitten we gewoon op de lijn waar we al zaten.

 

 

Nieuw in de verkoop

Voor de verkoop staat hier inmiddels op stal de 5 jarige D-pony Ivor. Deze zeer talentvolle, maar ook hele lieve en brave pony wordt nu doorgetraind door Stephanie.  Hij loopt nu op L niveau, maar pakt de oefeningen van het M en Z gemakkelijk op. Deze pony zou uitermate geschikt zijn voor een talentvolle ruiter of amazone. Voor meer informatie zie onder het kopje: verkoop.