Maandelijks archief: november 2012

Stabiele basis

Afgelopen weekend werd onze eigen dressuurwedstrijd verreden in Reuver. Door de organisatie erom heen moest ik de selectiewedstrijd in Susteren laten schieten, maar wel had ik de mogelijkheid gecreëerd om te kunnen starten op onze eigen wedstrijd.

Na de les van donderdag had ik Westlife alleen nog maar rustig en simpel getraind om de spieren los te houden. Op de wedstrijd pakte hij goed aan, hij was misschien wel weer iets te voorwaarts, waardoor het juist moeilijk is om hem zo gedragen te laten lopen als thuis. Toch boeken we hierin duidelijk vooruitgang. De oefeningen worden hierdoor ook beter en expressiever. We kunnen absoluut nog punten winnen in de afwerking hiervan.

Met 62,6% stonden we deze keer op een 4e plaats en was een zak wortelen ons deel.

Trainen bij Jenny Schreven

Met Westlife heb ik les van Jenny Schreven uit Weert. Gisteren was het weer zover en gingen we weer eens naar de les toe om te kijken of we vooruitgang hebben geboekt en aan welke punten we nog verder moeten schaven om het geheel nog beter te krijgen.

Eigenlijk staat de gehele les in het teken van de basis, goed losmaken, reactie op het been, niet achter het been kruipen en reactie op ophoudingen .Westlife pakt dit werkt erg goed aan. Van daaruit werken we dan verder naar oefeningen toe. Punten die we er deze keer uitgepakt hebben zijn de wissels, doel is om deze simpel met de schoft omhoog en recht te laten springen. Hij moet dus eerst correct rechtgesteld zijn, makkelijk buigen, verzamelen en in de wissel naar voren springen.

Een ander aandachtspunt is de stap, Westlife moet netjes aan het bit van achter naar voren blijven stappen. In de keertwendingen moet hij continu reactie naar voren geven wanneer ik been geef. Met name in de proef vergt dit nog wat overtuiging.

Wat we als laatste in de les hebben meegepakt is het begin van de halve pirouettes  dat betekent werken op de grote volte en de achterhand naar binnen zetten zonder verlies van takt, ritme en buiging. Westlife pakte dit uitstekend aan!

Hierbij een kort filmpje om een impressie te geven van onze training:

http://www.youtube.com/watch?v=gZNHUnVvjEI

2e in de selectie

Zondag wedstrijd gereden in Beek met Westlife. We hadden de eer om als eerste van start te gaan. Westlife was erg heet, dat betekent dat ik mijn hulpen goed moet doseren. In de proef voelde hij aan alsof hij goed bij de les was. De stap is voor Westlife een aandachtspunt, maar langzaam kun je in de proef merken dat we daar thuis hard aan werken. Nu we weer een paar proeven hebben gereden op concours begint er weer ritme in te komen en krijg ik zelf ook weer meer handigheid om in een proef goed en duidelijk naar de oefeningen toe te rijden en voor te bereiden. Met bijna 62% wisten we op een 6e plaats terecht te komen, waarbij we 2e stonden in de selectie voor kring midden Limburg.

Succes in Weert

Vandaag werd de tweede selectiewedstrijd verreden voor de klasse Z1 t/m ZZ-licht. Lieve Westlife was goed bij de les met losrijden, deze lijn konden we doorzetten in de proef. De dingen die we mee hadden gepakt uit de vorige wedstrijden konden we nu al beter laten zien in de proef. Met name het meer buiging vragen en meer doorlaten sccharen in oefeningen bleken positief verbeterd. Ook de wissels zien er al keurig uit. Met 63,5% wisten we een 6e prijs te winnen in deze grote Z2 ring. Een filmpje van de proef is hier te bekijken: Westlife in Weert

De jaarlingen

Ook onze jaarlingen doen het goed. Zij staan nog steeds in de opfok bij Textor-Frencken opfok. Goldpoint (v.Westpoint) en Gliremo (v. San Remo) zullen daar in ieder geval deze winter nog zeker verblijven.