Maandelijks archief: oktober 2012

Testruiter van een nieuwe generaties pads

Voor het eerst is er op het gebied van de paardensport een pad ontwikkeld waarbij uitgebreide drukmetingen zijn verricht. Een team van technici, veterinairartsen, een wetenschapper van een academisch ziekenhuis en een gerenommeerd zadelmaker heeft met behulp van ruimte -en luchtvaarttechnieken deze unieke en prestatiever- hogende pad ontwikkeld. Deze pad is uitermate geschikt bevonden voor alle disciplines van de paardensport, voor zowel de topsporter als de hobbyist! Deze handgemaakte pad heeft bijzondere eigenschappen op het gebied van:

Ademende structuur

De pad is opgebouwd uit enkele ademende lagen van drie dimensionaal geweven polyestervezel. Vanwege deze weeftechniek ontstaan honderdduizenden schokbrekers over het gehele oppervlak. Door de ventilatie in de open structuur zal er minder hittestapeling plaatsvinden onder het zadel. Hierdoor blijft de paardenrug aanzienlijk droger waardoor er minder drukplekken op de paardenhuid optreden en het aantal rugklachten sterk zal afnemen. Ook de constante druk van de ruiter bij alle disciplines van de paardensport zal goed over de rug verdeeld moeten worden. Bij de Sedelogicpad vindt de verdeling van de druk zeer gelijkmatig plaats als gevolg van deze bijzondere weeftechniek.

De Pad is licht van gewicht en varieert tussen de 370 en 440 gram evens neemt de polyestervezel geen vocht op, waardoor hij ook tijdens het rijden licht van gewicht blijft. Verder is de pad machinewasbaar op 30c Celsius, komt er bijna droog uit en behoudt na vele wasbeurten hun kwaliteit.

Uit eigen ervaring:

Stephanie rijdt nu sinds twee weken met deze pad en is hier erg over de spreken, de drukverdeling op de rug is beter geworden. Wanneer het pad onder het zadel ligt voelt de ligging van het zadel nog stabieler en de paarden lijken nog beter hun rug te kunnen welven.

Voor meer informatie of om een pad te kopen zie: http://forstyle-to.com/nl/

 

\Because this really Works

Dressuur Echt

Afgelopen zondag zijn Westlife en ik gestart op de wedstrijd in Echt in de klasse Z2, deze werd in handicap verreden met de klasse Z1, waardoor het een grote ring van 30 werd. Ons doel was om weer ontspannen te kunnen losrijden en een mooie voorwaartse proef te laten zien. Het eerste doel hebben we zeker gehaald, het losrijden ging prima. Ook in de ring deed Westlife, daar waar andere paarden kijkerig werden, goed zijn best. Natuurlijk was de proef nog niet helemaal vlekkeloos, maar ik kon blijven schakelen en had nog tijd over om na te denken in de proef zelf. Dus kwam ik deze keer tevreden de ring uit. Toch vielen de punten van de jury enigzinds tegen, we kwamen net niet op 60% uit.  Over de gehele linie lagen de percentages wel heel dicht bij elkaar, want de winnaar had slechts 63%.

 

Onze rijbak anno nu

Ook met al de regen van vorige week bleef de rijbak goed draineren. Natuurlijk waren we daar heel blij mee, toch altijd afwachten na aanleg van zo’n bak. Afgelopen week hebben we tevens de boompjes naast de rijbak geplant, waardoor het geheel er alweer anders uitziet.

Nog op de planning staan:

  • vlokken
  • beukenhaag

 

 

Belfelds dressuur kampioen 2012

Gisteren werden de Belfeldse kampioenschappen dressuur en springen verreden. Ik nam met Westlife deel aan zowel de dressuur als met springen. Met dressuur maakten we ons Z2-debuut en dit ging uitstekend, met 64,7% wisten we dressuur kampioen 2012 te worden.

Het was voor ons de eerste keer dat we een compleet parcours sprongen, daarom deden we mee in de dummie klasse 50/60 cm. met springen. Westlife moest even omschakelen, maar heeft geen een keer geweigerd en sprong zelfs aardig vloeiend door het parcours. Helaas namen we wel in beide manches twee balken mee naar onder.

Foto’s volgen

In training

Sinds een aantal weken heb ik de arabo fries Xander in training. Xander is 6 jaar oud en heeft met name veel ervaring voor de koets. Hij was al beleerd, maar de basis mocht nog verder bevestigd worden. Xander is erg leergierig en maakt elke week weer progressie.

Ook mag ik tijdelijke de D-pony Ivor trainen, omdat zijn eigenaresse geblesseerd is. Ivor is pas 5 jaar en mist hier en daar nog wat balans. Maar hij is heel erg los door zijn lijf, en soms daardoor nog wat wiebelig. Wel pakt hij nieuwe oefeningen met twee vingers in de neus aan, zo zijn galopappuyementen en contragalop geen enkel probleem. Hopelijk is zijn eigenaresse snel weer op de been, beterschap.

  foto made by Bianca

 

Een wedstrijdloos seizoen

Afgelopen zomerseizoen startte ik maar 3 wedstrijden aan het begin van het seizoen, door de onregelmatige training liep het toen niet helemaal lekker. Daarom besloot ik om deze zomer met name thuis te trainen, zodat we hopelijk in de winter weer goed kunnen starten.

Ondertussen hebben we hier thuis flink doorgewerkt met de verbouwing en is onze boerderij een echt plaatje in wording.