Maandelijks archief: maart 2012

Jaaroverzicht 2011

In 2011 is ook weer vanalles gebeurt, hoewel er op sportief gebied niet zoveel spannende dingen zijn gebeurd, is wel mijn droom uitgekomen en dat is mij heel veel waard. Voor 2012 wens ik iedereen het allerbeste en dat het maar weer een mooi jaar mag worden!
Begin 2011 waren Westlife en ik present op onze eerste indoorkampioenschappen samen in de klasse Z1. Hoewel we de wedstrijd voor de kampioenschappen nog bij de prijzen zaten, konden we dat bij de kampioenschappen nog niet waar maken. Net voor de kampioenschappen zijn we begonnen met trainen bij Jenny Schreven, een frisse wind konden we wel gebruiken. De klik was en is er nog steeds en West en ik maakten ineens veel vooruitgang.
Vlak voor de start van het buitenseizoen heb ik ge�nvesteerd in een nieuw dressuurzadel, een anatomica octant. Dit deed veel goeds voor mijn houding en zit. In de eerste weken van het zomerseizoen kregen Westlife en ik te maken met wat ups- and downs. Hele goede wedstrijden, met eerste prijzen, wisselde zich af met mindere wedstrijden waar spanning om de hoek kwam kijken. Maar ook daar word ik als ruiter handiger van. Ook Zidane heb ik enkele malen gestart in het Z1 en dat pakte hij positief aan.
Verder maakten we dit jaar een geweldige buitenrit met wat meiden van concours, waarmee we later in het jaar ook nog een leerzame clinic van Remco Zuidam organiseerden. Tussendoor kreeg ik nog enkele leuke trainingspaarden voor korte periodes te rijden. En het zomerseizoen sloten Westlife en ik af met een 10e plaats op de Limburgse Kampioenschappen outdoor in het Z1.
In augustus deed mijn broertje als groom nog mee aan het WK ponymennen in Sloveni� alwaar zij een 11e plaats wisten te behalen. In september dit jaar kochten we onze eerste eigen veulens Gliremo (v. San Remo) en Goldpoint (v. Westpoint), zij staan nu nog fijn in de opfok.
In het winterseizoen reden we maar een paar wedstrijden, waarbij enkele prima resultaten werden behaald in de klasse Z1, mede daardoor wisten Westlife en ik ons weer te selecteren voor de Limburgse Kampioenschappen in deze klasse. Tussendoor ging ik nog op vakantie naar Brazili�, een waanzinnige ervaring! Maar het mooiste van alles is toch wel dat we de kans hebben gekregen om onze eigen boerderij te kopen, zodat de paarden in het voorjaar van 2012 dan eindelijk aan huis kunnen komen te staan. Ik zie er in ieder geval naar uit!