Auteursarchief: Stephanie

Go Go Vivaldi maakt winnend Z1 debuut

De week na de kampioenschappen besloten we Go Go Vivaldi (v. Vivaldi) direct te starten in de klasse Z1 drs in Someren. Hij lijkt gemaakt te zijn voor het werk in de grote ring, met in de eerste proef net geen 65% en in de tweede proef al ruim 66% wist hij een tweede en eerste prijs te behalen in deze rubriek.

On Fire Donja D-OC

Bijzonder blij zijn we om te kunnen melden dat On Fire Donja inmiddels haar eerste predicaat heeft behaald, namelijk het D-OC predicaat. In de toekomst zullen wij haar evengoed nog op de foto’s zetten, maar voorlopig loopt ze nog even hier in de wei en over een paar weken zal ze naar de opfok vertrekken.

Limburgse Kampioenschappen

Met een hengstige merrie en een ruin die soms denkt nog hengst te zijn had ik op de Limburgse Kampioenschappen mijn handen vol aan de paarden. Go Go Vivaldi moest al vroeg in zijn ring van start in de klasse M1, hij liep een proef met hele mooie onderdelen, maar maakte ook een foutje in de contragalop. De punten bleven wat achter t.o.v. de rest van het seizoen, en met 65% eindigden we op een 10e plaats. Ivy Blue Donja liep op dit kampioenschap pas haar 5e wedstrijd in het M2, op het voorterrein had zij wat last van spanning, maar in de proef herpakte zij zich uitstekend, ookal was de tank toen wel leeg. Met de laagste score tot nu toe (net geen 65%) stond ook zij op een 10e plaats.

Charlotte Ludin reed haar Tammy ook naar een mooie top10 klassering in de klasse B dressuur. En bij de pony’s reden Suus Pfennings en Lieke van Wylick in de klasse AB-B springen ook netjes rondjes rond.

Generale in Stramproy

Op de generale repetitie in Stramproy liep Ivy Blue Donja met 201,5 punt, in haar pas 4e M2 wedstrijd, naar een tweede prijs in deze klasse welke gecombineerd werd met het M1. Go Go Vivaldi scoorde hier 195,5 punt en een 5e plaats.

Alle paarden geselecteerd voor het LK

Met alle drie de paarden geselecteerd voor de Limburgse Kampioenschappen in Meerlo 3-4 augustus.

Go Go Vivaldi – M1
Ivy Blue Donja – M2
Fifty Shades – Z2

Helaas mogen we maar met twee paarden aan start komen en kiezen er ervoor om met Go Go Vivaldi en Ivy Blue Donja te gaan.

Oranje lintje na kort nachtje

Een concert van Ed Sheeran zorgde voor een kort nachtje voor de laatste selectiewedstrijd in Reuver. Go Go Vivaldi liep met 206,5 pnt naar een ex-eaquo 3e prijs. En met datzelfde aantal punten in de klasse M2 won Ivy Blue Donja haar rubriek.

Topscore Go Go Vivaldi

Tijdens de Heldense Ruiterdagen, tevens een selectiewedstrijd, scoorde Fifty Shades 62% in het Z2 (hij was erg afgeleid) en een tweede prijs. In het M1 liep Go Go Vivaldi naar een topscore van 209,5 pnt en een 3e prijs.

8DE04852-B06E-439F-85C2-BB54A8AC3A28

Succesvolle selectiewedstrijd

Op de selectiewedstrijd in Hunsel voelde Ivy Blue Donja voelde wat snel leeg,  maar liep desondanks naar 203 en 208,5 in de klasse M2 en stond 3e en 2e. Fifty Shades liep naar een zelfde klasseringen  in de klasse Z2, met 64,4% en 67,3%.

Foto’s: Foto4U

Geslaagd M2 debuut Ivy Blue Donja

Na een concoursloze periode weet Ivy Blue Donja tijdens haar eerste outdoorwedstrijd dit seizoen in Nederweert een geslaagd M2 debuut te maken. Met 203,5 won ze, met maar maar 1 punt verschil met num1, de tweede prijs in deze selectie.

448E7235-5C4B-45E7-91B1-03305C7D356B

Foto: Patty Curvers